Voetreflexzone massage

Westerse en Chinese reflexzonemassages

Wat is reflexzonemassage?

Bij reflexzonemassages worden de zenuwuiteinden op en onder uw voeten of handen gemasseerd. De zenuwuiteinden staan in verbinding met organen en andere weefsels. De massage verbetert de bloedcirculatie en de energiedoorstroming. Daardoor voert uw lichaam de afvalstoffen sneller af en kunnen uw klachten verminderen.

Reflexzonemassage werd al enkele duizenden jaren geleden in bijvoorbeeld India en China toegepast. Veel later kreeg de techniek in Amerika en Europa bekendheid en werden daar massages ontwikkeld.

Westerse en Oosterse inzichten en technieken zijn de basis van uw behandeling. Zo wordt een Chinese massage van meridianen en acupunctuurpunten gecombineerd met een Westerse massage van een orgaanstelsel.

De reflexzonetherapeut stelt geen medische diagnoses. Indien nodig, verwijst zij u naar een arts of een andere specialist.

Wie geeft de massages?

Evelien van der Wiel geeft de massages. Door haar eigen positieve ervaringen met de effecten van de massages, heeft zij de hbo-opleiding Voetreflex Plus bij Total Health gevolgd. Zij gebruikt Westerse en Chinese massagetechnieken op met name de voeten en onderbenen, maar ook op de handen en onderarmen.

Evelien is lid van de beroepsvereniging VNRT (Vereniging van Nederlandse Reflexzonetherapeuten).

Hoe verloopt een afspraak?

Het is mogelijk om een of meerdere keren alleen voor een ontspanningsmassage te komen. De afspraak duurt dan 30 minuten.

Als u behandeld wilt worden voor een klacht, krijgt u de eerste afspraak een intake en een ontspanningsmassage. De eerste afspraak duurt dan 60 minuten.

De tweede afspraak krijgt u een analytische massage. Op basis van deze informatie en medische kennis maakt Evelien een behandelplan voor uw belangrijkste klacht. Als u wilt, stemt zij haar behandelplan af met uw overige behandelaar(s). Het behandelplan bestaat meestal uit 5 of 6 verschillende massages. Aan het begin van elke volgende afspraak vertelt u het effect van de vorige massage. Nadat het behandelplan is uitgevoerd, wordt met u besproken of een eventueel vervolg nuttig is.

Wat merkt u van een behandeling?

Een massage kan ontspannend werken, maar u kunt ook gevoelige plekken op de voeten ontdekken. Direct na de massage kunt u meer energie hebben, maar u kunt zich ook vermoeider of wat emotioneel voelen.

Wat doet u na een behandeling?

Na een behandeling kunt u nog even blijven liggen om langzaam terug te keren tot het leven van alledag. Het advies is om even rustig aan te doen en die dag extra water te drinken om de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam te bevorderen.

Hoe maakt u een afspraak?

U kunt voor een afspraak mailen naar e.wiel7@upcmail.nl of bellen naar 0651684425

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn € 60 voor een intake van een uur en € 30 per massage van een half uur.

Veel zorgverzekeraars vergoeden de reflexzonebehandelingen in de aanvullende verzekeringen. In uw polisvoorwaarden staan de geldende vergoedingen genoemd.